Lijsten en ornamenten is een van de vele specialisaties van ons stukadoorsbedrijf

Lijsten en ornamenten in plafonds zijn tegenwoordig erg populair. Het is een luxe afwerking waarmee u uw plafond kunt verfraaien. Het aanbrengen van lijsten en ornamenten kan uitsluitend toegepast worden op een vlakke ondergrond. Als de ondergrond niet vlak genoeg is, kunnen de lijsten met het aandrukken op de ondergrond breken. Is het nodig dat uw plafond eerst wordt gestuct? Dan is dit voor ons uiteraard geen enkel probleem. Stucwerk is ook een van onze specialiteiten. Dit verzorgen wij tegen een scherpe prijs. Wilt u uw oude plafond omtoveren tot een prachtig geheel met sierlijst en/of ornament? Bent u benieuwd naar de prijzen? Vraag dan direct geheel vrijblijvend een offerte aan. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken. Tot ons werkgebied behoort geheel Noord-Brabant, maar ook daarbuiten zijn wij actief.

Bel: 06 54233040Contactformulier

Lijsten en ornamenten laten plaatsen

In het verleden werden veel gebouwen versierd met kroonlijsten en ornamenten. Ook in Noord-Brabant. Tegenwoordig treffen we echter ook in modern ingerichte woningen en kantoorpanden lijsten en ornamenten aan. Voor elke stijl is er passend lijstwerk en ornamentiek dat u door ons kunt laten plaatsen.

Stuc- en lijstwerk woonkamer met LED verlichting

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een platte plafondplint of een mooie rozet rondom uw hanglampen in uw woonkamer. Met een koepel van rozetten kunt u prachtige ruimtelijke effecten creëren. Ideaal om een bestaand interieur een sfeervolle afwerking en dito look te geven. In combinatie met indirecte belichting geeft dit een verrassend effect.

Ornamenten en lijsten op wanden en muren

Plafonds krijgen een geheel eigen en warme sfeer door een afwerking met lijsten en ornamenten; van bescheiden tot uitbundig en van modern tot klassiek. Wist u trouwens dat het een trend is om sierlijsten en ornamenten als wanddecoratie te gebruiken? Door kaders te maken met een moderne lijst ontstaat er een strakke look. Meervoudige lijsten zorgen voor een accent op de wanden dat direct de aandacht trekt. Ook kunnen kleine rozetten gebruikt worden als wanddecoratie wat een mooie onderbreking geeft op een grote wand.

Lijsten en ornamenten worden in de meeste gevallen met gipslijm bevestigd. De overgang tussen de lijsten gaat naadloos in elkaar over, zodat het een geheel is. Uiteraard worden de lijsten uitgelijnd zodat deze recht bevestigd worden. Na het drogen moeten het plafond, de lijsten en ornamenten gesausd worden. Aansluitingen zijn dan niet meer zichtbaar en vormen een mooi geheel met de wand of het plafond.

Busje stukadoorsbedrijf Barry Marijnissen

Offerte aanvragen

Uw interieur decoreren met lijsten of ornamenten zorgt voor een bijzondere en warme uitstraling. Bent u net verhuisd of is uw woning toe aan een metamorfose? Wij maken van uw wanden en/of plafonds weer een prachtig geheel. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor lijsten en ornamenten, ook voor allerlei stucwerk zijn wij graag uw partner. Sierpleister, glad pleisterwerk of schuurwerk? Wij leveren vakwerk tegen eerlijke prijzen. Vraagt u maar eens een offerte aan.

Of het nu gaat om het stucen van uw badkamer, buitenmuur of plafond, voor zowel binnen als buiten stukadoorswerk staan wij voor u klaar. Wij werken als stucadoorsbedrijf door geheel Noord-Brabant en zelfs daarbuiten. Voor het gemak staan hieronder een aantal steden en plaatsen waar wij onder andere lijsten en ornamenten hebben mogen verzorgen. Neem bij vragen of informatie over kosten gerust contact met ons op.

 • Baarle-Nassau
 • Breda
 • Etten-Leur
 • Made
 • Oosterhout
 • Roosendaal
 • Terheijden
 • Tilburg
 • Ulvenhout
 • Drimmelen
 • Chaam
 • Ulicoten
 • Teteringen
 • Den Hout
 • Prinsenbeek


06 54233040